Консультації Пн-Пт 09:00-19:00, Сб 10:00-15:00, Нд вихідний. +38 (067) 898 10 46 (дзвінки або Viber)
LuckyRich 17.12.2014 362 Дієти

Вчені розповіли, як не повніти від макаронів

Цікаве відкриття зробили експерти з Університету Суррея. Виявляється, будь-які макаронні вироби можна зробити кориснішими, якщо їх розігріти двічі.

Велику кількість вуглеводів в пасті можна легко компенсувати - для цього необхідно розігріти макарони двічі.

При цьому в пасті утворюється резистентний крохмаль, а рівень цукру піднімається на 50% менше.

В результаті організм людини перетравлює макарони так само, як клітковину - цукор в крові збільшується не так сильно і засвоюється менше калорій.

Такі висновки були зроблені в ході експерименту. Добровольцям запропонували скуштувати пасту. Першій групі дали гарячу, другий - холодну, третій - повторно розігріту страву. За складом частування було абсолютно ідентичним.

Опісля лікарі вимірювали рівень цукру в крові добровольців кожні 15 хвилин протягом 2 годин.

Виявилося, що холодна паста викликала менший стрибок цукру, ніж гаряча. Але повторний розігрів страви скорочував підйом рівня глюкози на 50%.

Отже, якщо ви любите макарони, але боїтеся від них поправитися, просто почекайте, поки вони охолонуть і знову підігрійте.

Подобається? Поділись з друзями!
Поки що коментарів нема. Напишіть щось, будьте першим!
Ім`я *:
Email *:
Усі смайли