Консультації Пн-Пт 09:00-19:00, Сб 10:00-15:00, Нд вихідний. +38 (067) 898 10 46 (дзвінки або Viber)
sumochkashop 22.03.2019 91 Краса і здоров'я

Як облаштувати кухню, щоб «не жерти»

Облаштування кухні, дієта, їжа

У наші дні кожен прагне вести здоровий спосіб життя. Ми складаємо програму харчування, заздалегідь плануємо меню, відшукуємо в надрах інтернету всілякі дієти. Але як тільки опиняємося на кухні, ми моментально забуваємо про все це, і знову стаємо невтомними ненажерами.

Професійні дієтологи довели: у більшості випадків, коли перевірена, неодноразово випробувана дієта не дає бажаного результату, причиною є саме ті самі маленькі радощі, які ми дозволяємо собі, мимохідь зазирнувши в холодильник.

Всьому виною звичка

Чому ж таке трапляється? Виявляється, справа в звичках, які виробляються протягом усього життя. Одна з них - з'їдати все, що бачиш. Варто тільки чомусь смачненькому потрапити в поле нашого зору, як ми починаємо відчувати непереборне бажання заволодіти смаколиком і «відправити його на переробку своєму шлунку». Причому абсолютно не важливо, голодні ми в цей момент або тільки що встали з-за столу.

Як з цим впоратися?

Ми не можемо перемогти звички, але от змусити їх працювати на себе цілком здатні. Все що потрібно - правильним чином облаштувати кухню. Якщо говорити просто, то потрібно прибрати шкідливі продукти якомога далі, щоб діставати їх доводилося з високо розташованих шафок, розгортати кілька шарів упаковки і т.д. При цьому корисна їжа, навпаки, повинна знаходитися в полі зору.

Все в шафу

Це стосується всього, що зазвичай лежить у нас на столах у відкритому доступі. Це, насамперед, цукерки, печиво, всілякі солодощі, здобні булочки і т.д. У цю ж категорію слід віднести і цукор. Приберіть всі солодощі «з очей геть».

Фрукти повинні бути на виду

Звільнене таким чином місце повинні зайняти фрукти, які містять вітаміни та інші корисні речовини. Такий, здавалося б, простий хід дозволяє докорінно переламати ситуацію з так званими перекушуваннями, зробити їх більш корисними і правильними.

Розумна «підготовка»

Часто фактором, який зупиняє нас від вживання овочів, є те, що спочатку їх потрібно обробити, як мінімум почистити.

Тому навіть коли ми заглядаємо в холодильник і бачимо перед собою огірок, ми віддаємо перевагу який-небудь солодощі, яку можна відправити в рот без «зайвої мороки». Все зміниться, якщо заздалегідь помити і нарізати овочі, після чого укласти їх в спеціальні прозорі контейнери, де вони довго не втратять своїх корисних властивостей.

Як стримати себе в їжі, обмежити їжу

Ділити все на порції

Часто ми готуємо щось про запас, розраховуючи на кілька прийомів їжі. У таких випадках рекомендується не зберігати блюдо в одній великій посуді, а відразу ж розділити на разові порції, кожну з яких упакувати в окремий контейнер.

Суть в тому, що, з'ївши виділену заздалегідь порцію, людина найчастіше буде лінуватися йти до холодильника за добавкою. Таким чином простіше контролювати об'єм їжі.

Загальному посуду на столі не місце

За тією ж логікою не слід ставити на стіл великий посуд «для всіх». Це провокує учасників спільного обіду покласти собі добавку і «зжерти більше». Якщо ж прибрати цю спокусу, то цілком вдастся наїстися однією порцією.

Облаштування холодильника

Загальний принцип той же, що був озвучений вище для всієї кухні в цілому. Корисні продукти повинні бути розкладені в прозорі контейнери і розміщуватися на рівні очей. Все, що дуже смачно і шкідливо, необхідно прибрати в самий низ і упакувати якомога щільніше. Найкраще помістити подібну їжу в морозильник, де вона буде надійно вкрита від жадібних поглядів.

Приготування їжі має приносити задоволення

Зрозуміло, що власноруч приготована їжа набагато корисніша і безпечніша з точки зору гігієни, ніж готові страви, придбані в магазині. Але якщо простір кухні організовано неправильно, то приготування їжі перетворюється на справжнє випробування.

І навпаки, якщо все продумано до дрібниць, а під рукою завжди є потрібний кухарський інструмент, то завжди є потяг попрацювати на такій кухні, навіть коли в цьому немає необхідності.

Тому дизайну кухні та її функціональності слід приділити особливу увагу, тоді у вас просто не буде бажання їсти фаст фуди або ходити в кафешки.

Тарілки менші, склянки вищі і вужчі

Ще одна закономірність, що працює на рівні підсвідомості: у велику тарілку хочеться покласти більше їжі.

Тому якщо використовувати маленькі тарілки, то можна абсолютно безболісно скоротити обсяги їжі і, навіть, не відчути цього. Цей принцип діє і відносно склянок, які повинні бути вужчі і вищі. Тоді ви будете вживати більше рідини, яка так необхідна організму.

Подобається? Поділись з друзями!
Поки що коментарів нема. Напишіть щось, будьте першим!
Ім`я *:
Email *:
Усі смайли