Консультації Пн-Пт 09:00-19:00, Сб 10:00-15:00, Нд вихідний. +38 (067) 898 10 46 (дзвінки або Viber)
sumochkashop 21.03.2019 117 Краса і здоров'я

6 міфів та легенд про здорове харчування

Нездоровий колір шкіри, зайва вага, поява прищиків досить часто приписують нервам, насправді - це результат неправильного харчування.

Зате розхитані нерви цілком можуть бути наслідком зайвої ваги, прищиків і непривабливого зовнішнього вигляду.

Тому ми вирішили розвіяти або підтвердити найбільш поширені міфи про їжу, щоб ви могли надалі спокійно отримувати задоволення від неї.

Здорове харчування мыфи та легенди

Міф 1. Вживання алкоголю призводить до надмірної ваги

Це дійсно вірне твердження. Але розглянемо першопричини такого впливу алкоголю на наш організм.

Різні види алкоголю містять різну кількість калорій, але в цілому всі вони багатокалорійні - наприклад, в келиху білого вина 130 ккал, стопці горілки 55 ккал, а найкалорійніші - настільки популярні коктейлі: порція полуничного дайкірі містить 260 ккал, мохіто - 200 ккал.

Найбезпечніше з цієї точки зору сухе червоне вино, яке до того ж містить велику кількість антиоксидантів і знижує рівень гомоцистеїну в крові, що веде до розвитку серцево-судинних захворювань.

Але навіть червоне вино необхідно вживати в міру і не часто.

Через свою калорійність алкоголь викликає більш активне виділення шлункового соку і в результаті буквально невелика його кількість призводить до виникнення сильного апетиту.

Крім того, він перешкоджає повноцінній роботі печінки з розщеплення вуглеводів і перетворює їх в глюкозу, що веде до падіння рівня цукру і, як наслідок, організм відчуває потребу в їжі.

Наші внутрішні системи органів влаштовані таким чином, що спочатку розщеплюють алкоголь і тільки потім починається процес засвоєння всього іншого.

Міф 2. Дієта лікує акне

Дієта, на жаль, не здатна надати пряму дію на висипання на шкірі і повністю від них позбавити.

Інша справа, що з її допомогою можна нормалізувати гормональний баланс, який впливає на роботу сальних залоз шкіри, а так само вплинути на процеси вироблення інсуліну в організмі, що впливає на концентрацію в крові глюкози.

Це посприяє загальній збалансованості рівня гормонів.

Отже, ми рекомендуємо для профілактики акне відмовитися від солодких газованих напоїв і алкоголю, додати цільнозернові продукти, бурий рис, вівсянку, овочі та фрукти.

Як правильно харчуватись

Міф 3. Зелений чай прискорює обмін речовин

Це абсолютна правда. Справа в тому, що він на третину складається з поліфенолів, які є антиоксидантами, які сприяють прискоренню процесів метаболізму в організмі і допомагають худнути.

Чорний чай містить не більше 10 відсотків таких речовин. Крім того, зелений чай зміцнює пам'ять і є чудовим профілактичним засобом онкологічних та судинно-серцевих захворювань, зміцнює імунітет.

Міф 4. Продукти, що містять глютен, є шкідливими

Глютен, званий також клейковиною, являє собою білок, який міститься в зернах злакових - пшениці, вівсі, ячмені, житі і т.д.

Досить часто зустрічається непереносимість даної речовини, яка в легкій формі може викликати незначні алергічні реакції, у більш рідкісних випадках повної непереносимості взагалі протипоказано вживання продуктів, що містять клейковину.

Враховуючи, дешевизну даної сировини і його високі характеристики як консервант, на жаль, більшість продуктів промислового походження її містять - від цукерок до ковбаси. Тому гостра форма непереносимості глютену може створити суттєві проблеми для людини в питаннях організації свого харчування.

Але якщо ви не страждаєте алергічними реакціями на дану речовину, то незначна його кількість не може вам зашкодити. Хоча зловживати «довговічними» дешевими йогуртами ми вам все ж не рекомендуємо, оскільки це може призвести до порушення роботи шлунково-кишкового тракту.

Міф 5. Кава шкідлива для здоров'я в цілому і для шкіри зокрема

У випадку з кавою вирішальним фактором стає кількість її споживання. Надмірні дози цього напою можуть призвести до втрати сну, мігрені, підвищеної дратівливості і прискореного серцебиття, появі синдрому роздратованого кишечника.

Однак, якщо випивати кави не більше 300 мл на день, то його дія не тільки не шкідлива, але й корисна, оскільки вона містить не менше поліфенолів, ніж зелений чай.

Особливу увагу хочемо приділити зеленій каві, виробленій з несмажених зерен, це воістину ціле джерело корисних речовин. Приготування зеленої кави нічим не відрізняється від приготування кави з обсмажених зерен - також перемелюють зерна і заварюються вашим улюбленим способом.

Головна відмінність полягає в смакових якостях, так як зелена кава менш ароматний і має трав'янистий смак, зате в її склад входить хлорогенова кислота, яка сприяє процесам схуднення.

Здорова їжа, здорове харчування

Міф 6. Гостра їжа сприяє схудненню

Ця ідея має право на існування і весь секрет полягає у виборі спецій для приготування їжі:

  • гірчиця сприяє миттєвому прискоренню метаболізму на 25%;
  • чорний перець також має властивість прискорювати обмін речовин, нормалізує роботу органів травлення, а завдяки вмісту в ньому алкалоїду пиперину сприяє зменшенню зайвої ваги;
  • кайенський перець прискорює процес спалювання жиру завдяки наявності в ньому такої речовини, як капсаїцин;
  • кориця, імбир, куркума, кардамон і кмин не менше добре впливають на прискорення метаболізму і спалювання жирів.

Є тільки один нюанс, ті страви індійської кухні, які традиційно готуються із застосуванням цих спецій, та подаються в ресторанах, зазвичай відрізняються жирністю. Тому, якщо ви дійсно хочете взяти гострі спеції на озброєння, то краще застосовувати їх в домашніх умовах при готуванні дієтичних страв.

Подобається? Поділись з друзями!
Поки що коментарів нема. Напишіть щось, будьте першим!
Ім`я *:
Email *:
Усі смайли